Kontakty
ZŠ U Lesa
Družina a školní jídelnaMŠ OlbrachtovaMŠ V AlejiE - ŽK

2018/2019

17. 4.
Projekt Den Země - společně s MŠO
Dne 17. 4. se uskutečnil společný projekt - Přírodníček. Tento projekt organizovala naše MŠ Olbrachtova pod vedením paní Marcely Navrátilové a ekotýmu ...
...více

Tento projekt byl zaměřen na učivo o člověku - soustavy, čísla, první pomoc a prolínal učivo všech předmětů.

Foto

Dne 6. 3. naši žáci společně s vyučujícími připravili projektový den Ekoškolička pro děti z našich školek. Po rozdělení do skupin jsme na jednotlivých stanovištích plnili velmi zajímavé úkoly - filtrovali jsme vodu, pozorovali preparáty, dělali první pomoc, cvičili, seznámili se s významem vody pro náš život, zpívali písničku o vodě, třídili odpad. Foto zde

  

Tyto krásné sněhuláky vyrobili naši prvňáci společně s rodiči, prarodiči či tetami a strejdy. Více fotografií...

 

RS Studeničné 22. 2. – 24. 2. 2019

Odpočinkový víkend ve dnech 22. 2. – 24. 2. 2019 se uskutečnil na RS Studeničné pod vedením Mgr. Aleny Cieślové a Mgr. Marty Sedláčkové.  Akce se zúčastnili žáci 3. až 9. ročníků. První večer jsme se zaměřili na poskytování první pomoci. Druhý den byl ve znamení zimních sportovních her v okolí chaty, vycházky na rozmezí, malování a společenských her. V neděli jsme se svezli lanovkou a hurá domů k rodičům. Počasí nám přálo, akce se vydařila.

V týdnu od 18. do 22. 2. se žáci prvního stupně zdokonalovali v lyžařských dovednostech v Bukovci. Tradiční lyžařské výjezdové kurzy jsou realizovány za podpory města a Nadace OKD. Fotografie naleznete zde...

Dne 8. 2. jsme se vydali na cestu do polské Wodzislawi, s našimi polskými přáteli jsme si zabruslili, prohlédli školu, pracovali v keramické dílně, tančili. Moc se nám tam líbilo.

1. 3.
Školička
V průběhu druhého pololetí již tradičně probíhá naše školička pro předškoláky.
...více

V úterý 29. 1. navštívilo 15 žáků naší školy SPŠ v Karviné. Podívali jsme se do výuky programování robotů, kromě pana učitele Pasze, nám pomáhali také studenti prvního ročníku oboru strojírenství. Bylo to super, moc děkujeme.

Opět nás navštívili naši kamarádi z MŠ. Tentokrát jsme si zacvičili v tělocvičně.

2. 1.
Mikuláš a Vánoce ve škole
Po celý měsíc probíhaly různé akce v rámci projektu "Vánoční těšení". Nejdříve proběhlo vystoupení dětí z MŠ V Aleji, které poté vystupovaly se ...
...více
5. 12.
Projekt - Žijeme s handicapy
Celoškolní projektový den se uskutečnil dne 15. 11., zúčastnili se ho také žáci z družební školy z polské Wodzislawi a také děti z našich MŠ. Video na ...
...více

Dne 14. 11. se opět po roce konala již tradiční akce, která naše prvňáčky proměňuje v chrabré rytíře a rytířky. Pozvali jsme si k nám do školy nejen rodiče našich nejmenších, ale i jejich prarodiče, tety a strejdy, kamarády, zkrátka všechny, kteří chtěli být u toho. Paní učitelky Štefániková a Pražmová přivedly děti z 1.A a z 1.B, a už to mohlo vypuknout. Po slavnostním přivítání nám děti společně se členy našeho divadelního souboru Amadis předvedly své vystoupení, poté se rodiče seznámili s tím, jak to vypadá dnes v prvních třídách a to formou krátkého filmu, který trochu poodhalil naši výuku. A potom už zazněly slavnostní fanfáry, které ohlásily příchod paní královny i s její královskou družinou. Jasně, že to byla převlečená paní ředitelka Jana Petrová, následovalo přečtení slavnostního slibu, ve kterém se praví, že děti budou jednat stejně jako rytíři, čestně a spravedlivě, a vůbec budou pilní a stateční. Paní ředitelka také pronesla pár slov, a už se pasovalo. Každý rytíř a rytířka navíc dostali něco na památku a byli následně i se svými gratulanty pozváni na velkou hostinu. Tak za rok s novými prvňáčky nashledanou.

Střední škola techniky a služeb každoročně pro vycházející žáky pořádá akci "Brána řemeslům otevřená". V letošním roce akci rozšířila na celý týden a zúčastnit se mohli všichni žáci a také děti mateřských škol. Podívat se šli naši čtvrťáci, páťáci, osmáci a deváťáci. Akce byla velmi dobře připravená, kromě studentů, kteří prezentovali obory školy, se této akce účastnili i Armáda ČR, Policie a Hasiči. Žáci si tak vyzkoušeli spoustu aktivit. Moc děkujeme za tuto akci studentům a pedagogům školy.

Po roce jsme se opět vydali do ZOO, 40 žáků se zúčastnilo programu, který pro nás připravili zaměstnanci ZOO Ostrava za naše sponzorování medvěda ušatého.

3. 11.
Volby předsedy
Volby vyhrál Tomáš Durjaník z 9. A
...více

Dne 1. a 3. 10. nás v tomto školním roce poprvé navštívili naši malí kamarádi ze školek. Prohlédli si školu a také si zazpívali a zahráli na školu.

3. 11.
Archeopark - sedmáci
Naši sedmáci navštívili areál Archeoparku Chotěbuz-Podobora dne 19. 9.
...více

Tak už jsme školáci, mohly si říct děti v přípravné třídě a prvních třídách. Hodně štěstí a samé jedničky jim popřála paní ředitelka Jana Petrová a paní učitelky.

Základní škola a Mateřská škola U Lesa, Karviná, příspěvková organizace
U Lesa 713, Karviná-Ráj, 734 01
IČ: 480 04 529
+420 596 311 487, +420 739 669 921
sekretariat@ulesakarvina.cz
DS: swcray4
Tato stránka je vytištěna z webu www.ulesakarvina.cz
Těšíme se na Vaši další návštěvu.